Служители на хасковската полиция, пожарна и Спешна помощ спасиха живота на жена, открита в безпомощно състояние в жилището й след сигнал от съседи, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На 10 юли около 21 часа живущи в кооперация в областния град подали сигнал, че не са виждали своя съседка в продължение на няколко дни. Те били много обезпокоени, защото жената живеела сама.

Веднага към адреса били насочени служители на районното управление и огнеборци, там пристигнал и медицински екип. На място те установили, че вратата на апартамента й е заключена, но при огледа забелязали отворен прозорец.

Снимка: МВР

За да не се разбива вратата, двамата пожарникари - инспектор Веселин Бекяров и младши експерт Георги Мечков, веднага решили да използват автостълбата. Така те успели да проникнат в апартамента, в който заварили жената да лежи на земята в безпомощно състояние.

Снимка: МВР

Заедно с полицаите спасителите пренесли пострадалата до линейката. Тя е приета в болницата в Хасково, където по данни на медиците е стабилизирана, но все още има риск за живота й.