От "Ню Геймс" АД изпратиха съобщение до медиите във връзка с твърденията на прокуратурата, че милионерите, които всеки ден виждаме на телевизионния екран, не съществуват.

Ето какво съобщават от фирмата: 

"Уважаеми медии и заинтересовани страни,

Във връзка с медийните публикации и твърденията, че част от спечелилите от Национална лотария лица не съществуват, заявяваме следното:

Всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица. Това е най-проверяваната тема през годините и при проверките не са констатирани никакви нередности.

Изразяваме готовност отново да предоставим необходимите документи на компетентните органи, за да извършат проверка и да установят самоличността на участниците и получените от тях печалби за периода от началото на организиране на игрите до настоящия момент.

През последните дни целенасочено се обединяват информации в различни медии, касаещи търговската ни дейност, с обвинения към отделни физически лица.

Те целят манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи и общо недоверие към бизнеса ни.

Във връзка с непрестанните внушения за неплатени държавни такси отново заявяваме, че нашата компания е изплатила всичко дължимо по закон.

Оказваме пълно съдействие на българските институции в извършваните от тях проверки за установяване на истината.

Снимка: "Ню геймс" АД

По повод крайно неверните и манипулативни твърдения, тиражирани в публичното пространство, излагаме следните факти:

Още от самото създаване на компанията залагаме на пълна прозрачност. С тази цел търсим съгласие от всеки спечелил - да бъде заснет и публикуван на интернет сайта 7777.bg.

На него може да бъде открита информация за печелившите участници, размера на печалбите им и игрите, от които са ги спечелили.

На гърба на всеки билет на Национална лотария ясно са посочени условията за провеждане на играта, вида, размера и начина на изплащане на печалбите.

Билетите се печатат в една от най-големите печатници в света - американската компания "Scientific Games International". Именно печатниците отговарят за разпределението на печалбите, описани на гърба на билетите.

Ние не разполагаме с информация каква сума има в

съответния билет при пристигането му в България и дали е печеливш, или не.

Всички правила и условия за провеждането на игрите и информация за държавните такси са публикувани на 7777.bg. Те са достъпни за всички участници и заинтересовани страни от 2014 г. до момента.

Съществуването им на сайта за целия този период несъмнено може да бъде установено по технически път.

В допълнение днес бяха качени всички търговски отчети на дружеството за периода 2014-2018 г. с цел пълна прозрачност и избягване на допълнителни внушения за прикриване на информация.

От "Ню Геймс" АД посочват, че може да се видят:

Всички търговски отчети за периода 2014 г. - 2018 г. - ТУК

Правилата за организиране и провеждане на моментните лотарийни игри, утвърдени от Държавната комисия по хазарта (ДКХ) - вижте ТУК и ТУК.