Това съобщиха от полицията в Бургас за "Дарик". Лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от украински гражданин, застигнал и се блъснал в ремаркето на камион-влекач. Пострадалите са настанени в болница.

Инцидентът станал около 12:40 ч. днес. Говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева обясни, че виновникът за катастрофата е 21-годишен украински гражданин, който също е пострадал.

"Лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от 21-годишен украински гражданин, постоянно пребиваващ в България, застига и се блъска в ремаркето на камион-влекач, пътуващ в посока Поморие", каза Рандева.

В катастрофата са пострадали общо петима души, които са настанени в болница в Бургас.

"В леката кола са били две момичета и три момчета. Петимата са в болница, като момичетата са настанени в реанимация, а трите момчета са в различни други отделения на Бургаската болница", допълни говорителят на полицията в Бургас.

Не е ясно какво е моментното състояние на двете момичета и трите момчета. От болницата отказват да коментират дали има опасност за живота на някой от пострадалите. Очаква се утре да бъде съобщено състоянието на петимата души.

 Временно беше ограничено движението в посока Бургас.