Това заяви пред NOVA Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на столичния район "Младост".

"И строителното разрешение се даваше, чак след като се извършат определени услуги за общината - ремонт на детска площадка или градина, въпреки че клиентите са били напълно изрядни. Но не съм видял тя да взима нещо лично", обясни той.

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани вчера по обяд от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София.

По неофициална информация в колата на кметицата е бил открит подкуп от 70 000 евро, част от искани общо 250 000 евро, за да бъде издадено разрешително за строеж. Минувачите станаха свидетели как разследващите броят пари на място.

"Проблемът е, че когато хванахме един инвеститор "по бели гащи" с явно закононарушение, именно тя беше тази, която изрично оттегли жалбата и подписа споразумение с инвеститора да не го закача повече и да не предявява повече претенции", разказа Вапцаров.

Той поясни, че става дума за строеж на жилищна сграда при блок 70 в "Младост-1".

"Тя провеждаше много срещи с инвеститора на затворени врати. В един момент каза, че той я е заплашил, че ще я съди за превишаване на права. И каза: "Аз в затвора не искам да влизам. Оттегляме жалбата". Това беше голям удар за всички, които я подкрепяха", заяви бившият заместник-кмет, който е работил съвместно с Иванчева от ноември 2016 до юни 2017 г.

Той каза, че не е изненадан от обвиненията, но е изненадан от ареста.