Това заяви източник от правосъдието, цитиран от Ройтерс, на която се позова БТА. Органите на реда за втори път освобождават заподозрени за мистериозните писма, без да повдигат обвинения, поставяйки в неудобно положение службите за сигурност, върху които се оказва натиск от най-високо ниво за разрешаване на случая.
Източник от полицията заяви, че при обиските на домовете на заподозрените не са били открити убедителни доказателства.
През март пликове с куршуми и бележки със смъртни заплахи получиха Саркози, двама министри, кметът на Бордо и други десноцентристки политици. След това подобни писма се появяваха от време на време в пощенските кутии на офисите на политици. Последното беше засечено от пощенските служби през август в югозападния френски град Монпелие. Посланията бяха подписани от неизвестна група, наричаща се "Бойци от клетка 34", припомни Ройтерс.
Единайсетте души, арестувани в четвъртък, били дребни търговци, бивши войници и членове на клуб за стрелба, живеещи в селища близо до Монпелие. Според цитиран от Ройтерс източник от правосъдието сред задържаните бил известен местен политически активист, водил кампания срещу плановете за построяване на вятърни турбини край градче в региона.