Ски курортът Мальовица , разположен в подножението на едноименния връх , продължава да се развива и да изненадва приятно своите посетители.

Новите наематели на ски съоръженията доказват на практика, че имат амбицията да възродят старата туристическа слава на Мальовица и отново да я превърнат в предпочитано място не само за скиорите , но и за любителите на туристическите разходки сред уникалната рилска природа,както и в отличен вариант за пълноценна почивка.

Последното начинание на хора от местната общност и стопаните на курорта бе издигането на емблематичната Меча поляна на скромен параклис в чест на Небесния покровител на българите Свети Иван Рилски.

Малкият храм е построен с доброволния труд на десетки вярващи от района и с помощта на хора от курорта. Свети Иван Рилски Чудотворец е считан за най-великия светец и освен небесен закрилник на българите е патрон и основател на сърцето на българската вяра и православие - Рилския манастир. Мястото, запазило българският дух по време на най -тежките премеждия в нашата история.

Изборът да се издигне параклис на светеца край Мальовица не е случаен , тъй като житията и легендите разказват, че Иван Рилски е извършил безброй чудеса именно сред красотата на Рила планина. За това някои изследователи наричат Рила- свещената българска планина.

На 29 декември 2020 година в 12 часа параклисът "Свети Иван Рилски" ще бъде осветен от Негово високопреосвещенство Антоний, Западно и Средноевропейски митрополит на Българската православна църква.

От ски резорт Мальовица канят всички вярващи, туристи или почиващи в курорта, да присъстват на това добро и богоугодно събитие. Специално за всички гости на тържественото освещаване в духа на празниците е предвидена специална празнична програма.