Очаква се засилен трафик през граничния пункт "Маказа" с Гърция в края на седмицата. От Главната дирекция "Гранична полиция" препоръчват гражданите да използват другите пунктове при възможност, съобщиха от МВР.

Засиленият трафик се очаква предвид началото на активния туристически сезон. Данни от предходни години сочат, че най-завишена ще е интензивността на пътникопотока именно през този пункт, тъй като той е най-често използван от румънските граждани, тръгнали за почивка в южната ни съседка.

Очакванията са автомобилите през "Маказа" да се увеличат два пъти, а пътниците - три пъти в сравнение с обичайния трафик.

Гранична полиция е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена. Заради намаления брой гръцки полицейски служители обаче вместо 4 трасета на "Маказа" ще работят 2 - по едно на изход и вход. За това е възможно да се образуват колони от турски, румънски и български автомобили.