Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия е увеличило приема на курсанти от специализация "Летец-пилот" за вертолетната авиация през последните две години.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Това е поредното предизвикателство пред командно-преподавателския състав, предава "Булфото". Училището си партнира с всички авиационни бази на Военновъздушните сили на българската армия. Намеренията са по време на обучението си във ВВВУ, курсантите да преминават и необходимото първоначално обучение на вертолет, както това вече е факт за колегите им "летец-пилот" за изтребителна авиация. Подготвя се и логистиката на училището за реализацията на първоначалното обучение. Това беше и поводът за опознавателния полет на вертолет BELL-206 от 24-а Авиобаза Крумово.

Снимка: Bulphoto

Лично командирът на базата бригаден генерал Димитър Иванов и втория пилот капитан Веселин Петров извършиха излитане и кацане от две посоки за разучаване възможността за използване на предложеното пространство за позициониране на бъдещите учебни вертолети.

Снимка: Bulphoto

С началника на ВВВУ "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник-началниците на Училището гостите обсъдиха моменти от бъдещата съвместна дейност.

Снимка: Bulphoto

Капитан Веселин Петров запозна присъстващите курсанти и преподаватели с вертолета, който е на въоръжение от 1999 г. в родната авиация и неговите предимства за обучение.

Снимка: Bulphoto