Пътната полиция в София написа акт на водач на електрическа тротинетка. Става дума за Пол Найденов, чиято житейска съдба стана медийно известнапрез 2015 г. В тв интервю, озаглавено "Какво е да си от третия пол? Историята на Пол Найденов" той разказа как се е родил със смесени от медицинска гледна точка полови белези и попаспорт се води жена, но живее като мъж.

Написаният акт е от 4 септември тази година, когато от КАТ публично обявиха, че тротинетките нямат право да се движат по пътищата, отворени за обществено ползване. Малко преди обяд Пол Найденов се движи с електрическата си тротинетка по бул. "Драган Цанков".

"През цялото време карах плътно в дясно, съвсем бавничко. Тази тротинетка в икономичен режим, в който аз я използвам, не може да развие повече от 15 км/ч", разказва пред bTV мъжът.

В района на кръговото на телевизионната кула полицаи му издават акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

Сега правила има само за тротинетките, които се предлагат в столицата от частна компания. Описани са в меморандум, верифициран от компанията.

"В акта пише, че тротинетката не е регистрирана по надлежния ред, а в момента такъв надлежен ред липсва. В КАТ се опитах да си регистрирам тротинетката, за да нямам повече такива проблеми, но ми отказаха", допълва Пол Найденов.