При съвместна акция на Министерството на вътрешните работи и НАП са открити документи, уличаващи данъчните служители в съучастие в ДДС злоупотреби, съобщиха от НАП.
Служителите са ревизори, ръководители на екипи, лица, отговорни за селекцията на фирми за ревизии.
Сред отстранените е и директорът на ТД на НАП Русе.
Решението какви дисциплинарни наказания ще бъдат наложени на служителите на НАП ще бъде взето от дисциплинарен съвет в началото на следващата седмица.
„Има солидни доказателства, че всички тези хора са съдействали за ДДС злоупотреби. Начинът, по който това е направено е изключително груб. За пореден път обръщам внимание на всеки служител в НАП, който си позволява подобно нещо. Компромиси няма да има и ще окажем пълно съдействие на прокуратурата за това всеки виновен да получи справедлива присъда”, каза по повод започналата дисциплинарна процедура изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, цитиран в съобщението на приходната агенция. Националната асоциация на българския бизнес високо оценява действията на Изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов във връзка с отстраняването на директора на ТД на НАП гр.Русе – Любомир Димитров и част от неговия екип. Това се казва в изявление до медиите на асоциацията. Твърдо заявяваме, готовността си да съдействаме за даване на доказателства и свидетелски показания пред прокуратурата за извършени престъпления от Любомир Димитров и неговия екип, се казва още в съобщението.