Откриха труп на столичен адвокат в офис на доскорошния председател на ДПС във Враца Борислав Банчев. 

Трагичният случай е от вчера, когато в 9.50 часа на тел. 112 е подаден сигнал за самоубийство в сграда на площад "Христо Ботев". Обадилият се заявил, че в административен офис на 4-ия етаж е намерен трупът на мъж с прострелна рана в слепоочието.

На мястото пристигнали екипи от криминалисти и спешни медици. При огледите е установено, че тялото е на 62-годишен мъж от София.

Според BulNews самоубилият се е Веско П. Мъжът е бивш адвокат, който доскоро живеел в столицата, откъдето е и родом. Според запознати, той дължал пари на много хора, а отскоро останал и без имущество заради борчовете си. Това наложило ексадвокатът да се обърне към стария си приятел от Враца Борислав Банчев.

Веско П. помолил дългогодишният общински съветник да му подаде ръка в този труден за него момент. Банчев веднага откликнал на молбата, като му дал ключ от офиса на ДПС с уговорката Веско да живее в него, докато си стъпи на краката. Именно там той сложил край на живота си.

Пристигналите на мястото криминалисти са намерили газов пистолет до трупа на Веско П., който се оказал негова собственост.

Работата по случая продължава и вече има образувано досъдебно производство по чл. 127, ал.1 от НК.

Основната версия, по която се работи, е самоубийство.

В телефонен разговор с екипа на Bulgaria ON AIR Банчев заяви, че мъжът е помагал по организационните въпроси в регионалната структура. Той потвърди, че починалият е имал финансови проблеми, огромни задължения и запорирано имущество.