Добър пример от Тервел развълнува цяла България - двама първокласници от училище "Йордан Йовков" в добруджанския град намериха голяма сума пари и ги предадоха на полицията. За доблестната си постъпка момчетата получиха грамоти от директора на училището. Образователният министър Галин Цоков лично награди учениците, допълва Нова тв

Двете момчета разказаха, че са доволни от постъпката си и добавиха, че ако отново намерят изгубени пари, ще ги върнат на собственика им.

Министърът на образованието Галин Цоков заяви, че постъпката на децата е гордост. "Гордост е, че тези деца са не само добри ученици, но и добри хора. Доброто стои в основата на човешките отношения. Искам да поздравя техния класен ръководител. Поздравявам и семействата на учениците. Образованието се случва в класната стая, но неговите проявления са извън нея. Надявам се, че в повече класни стаи учениците ще се възпитават в добро", каза Цоков.

Класният ръководител Ненка Костова подчерта, че е горда с децата - Михал и Ефе Сабид. "Освен, че ги обучаваме, ние ги възпитаваме в основните ценности. Семействата на учениците също бяха наградени с грамоти. Нека им повече добри дела", каза тя.