Почти 5 327 000 лв. са постъпили по дарителската сметка на Министерството на здравеопазването за борба с Covid-19 в БНБ до края на месец ноември, предаде БНР.

Информацията съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов пред депутатите от Временната комисия за контрол на разходите на публични средства, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на Covid-19.

Ангелов посочи и кой ще поеме разходите по предстоящата ваксинационна кампания срещу коронавирсуа: "Разходите, които са свързани с логистиката на целия процес по ваксиниране, ще бъдат поети централния републикански бюджет по линия на бюджета на Министерство на здравеопазването. Една част от разходите, свързани с поставянето на ваксините, ще бъдат поети от Националната здравноосигурителна каса, една част от разходите ще бъдат поети от самите фирми. За нас е много важно да направим най-добрата логистика, така че всеки български гражданин, тогава когато заяви желание, че иска да бъде ваксиниран, ние да осигурим ваксината".