Деца от Пловдив увиснаха от покрива на 16-етажен блок, за да си направят екстремни клипчета. Любителското видео, което взриви социалните мрежи стигна и до полицията. По случая започна разследване, съобщи Нова телевизия.

Предизвикателството да се качат на покрива на блока приели пет момчета на възраст между 12 и 14 -години.

Вратата към покрива била заключена. За това децата се промушват през метални решетки, след което прескачат парапет и вече са на покрива. След това се качват върху комините, за да се снимат. За още повече адреналин едно от момчетата дори увисва от покрива на блока. После младежите започват да хвърлят различни предмети от покрива.

Опасното забавление продължило около 10 минути, но само един мъж от блока ги забелязал и им направил забележка. Момчетата от клипа не живеят в блока. Не е ясно как са влезли, тъй като входната врата се отваря с чип, а подстъпите към покрива са заключени.

"Правят го, за да се доказват.Тоест за тези деца авторитети са тези, които имат асоциално поведение и тези, които правят екстремни луди неща. Дори в клипа едно от децата казва луд ли съм, луд ли съм и  всички казват, да много си луд, което предизвиква една така бурна еуфория", казва психологът Веселин Герев.