Вече е възстановено движението по път II-55 през Прохода на Републиката и по път I-6 Сливен - Казанлък в района на Гурково. Това съобщават на официалния си сайт от Агенция "Пътна инфраструктура".

Очаква се днес до обяд да бъде възстановено движението и на автомагистрала "Тракия", пише БТА. То ще бъде пуснато след извършване на инспекция от служители на полицията на пътното платно.

Това се случва, след като на 14-ия ден блокадите на възлови точки за движение в област Стара Загора бяха прекратени. Причината за спирането на движението беше протест на миньори и енергетици в защита на запазване на българската енергетика.

"Ние не отстъпваме, ние просто се оттегляме от блокадите и продължаваме с последващи действия, с които мислим, че могат да се постигнат нашите искания. Няма да се откажем, продължаваме да търсим подкрепата от целия български народ и ще продължим до край", каза пред журналисти вчера синдикалният лидер от КТ Подкрепа в ТЕЦ "Марица-изток 2" Бисер Бинев. Той подчерта, че протестиращите се "оттеглят от всички магистрали и пътища, защото не искаме повече да създаваме неудобство на нашите съграждани и сънародници".