Изпратили сме служители, които да възстановят нанесените щети по домовете на гражданите, засегнати от акцията в Бургас. Това каза пред журналисти зам.-главният секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Арабаджиев след края на заседанието на Националния съвет за превенция на престъпността.

"Имаше днес полицейска операция на територията на град Бургас, София и Стара Загора. В резултат на акцията има задържани 17 лица в резултат на претърсвания в 18 адреса. В единия от посетените адреси служителите, влизайки в имота, за което са имали съдебно разрешение, не са могли да открият в първото помещение лицето, за което са имали информация. Продължили са във второ, но го откриват в трето помещение. Има ли са информация, че лицето може да се укрива на трите помещения. Назначена е проверка, която да изясни фактите и обстоятелствата по случая", обясни той. "Лицето е задържано, самият факт, че гражданите са били притеснени, нас това ни притеснява. Изпратили сме служители, които да възстановят нанесените щети по домовете на засегнатите от акцията хора, гражданите приемат тази наша помощ, разбират ни и ни съдействат", обясни още той.

Припомняме, че днес на територията на София, Бургас и Стара Загора бе проведена акция срещу наркоразпространението, при която бяха задържани 17 лица.