Заради желанието на много доброволци да се включат в издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник в акцията ще бъдат допускани само хора с подходяща екипировка, които да участват на своя отговорност предвид лошите атмосферни условия и работата в опасни участъци. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в миньорския град.

Сашко, който е аутист и е хиперактивен, изчезна преди седмица - на 11 ноември около 16 часа, след като е бил на разходка с баща си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Детето е обявено за общодържавно издирване, а ГДБОП активира системата "Амбър алърт" за първи път от въвеждането й в България преди почти пет години. Въпреки мащабната операция от детето няма и следа. То не е засечено и от нито една от 270-те камери за видеонаблюдение в миньорския град. От прокуратурата са категорични, че до момента няма събрани данни Сашко да е жертва на престъпление.

Утре действията по издирването стартират в 8:30 ч. от мястото на щаба, позициониран в района на Профилакториума в Перник, допълниха от МВР.

Проверяват се нови труднодостъпни места, като се използва специализирана техника и машини, с които се правят просеки за достигането им. Продължава издирването и на нови свидетели и очевидци, които биха дали информация за детето.

Днес баща му Александър Цветанов обяви парична награда в размер на 100 000 лв. за този, който намери и доведе вкъщи Сашко.