Пожарът при Брягово, който лумна следобед, се е разпрострял на 450 декара, съобщиха вечерта за „Фокус” от пресцентъра на МВР.

Продължават усилията по ограничаване на пожара в землището на хасковските села Брягово, Любеново и Родопи.
Работят 7 пожарни автомобила с 45 огнеборци от Хасково, Харманли и Димитровград. Помоагат им 15 работници от горските стопанства и 15 военни.

Днес привечер е задухал силен вятър, който често сменя посоката си, и пожарът се е разрастнал.
Засега няма опасност огънят да стигне къщите на близките села. Екипите ще останат да работят и през нощта, а утре сутринта ще бъдат подменени.

Кметовете на населените места в близост до пожара са създали организация и в гасенето на огъня утре ще се включат и доброволци.
Все още не е установена причината за пожара.

Голям пожар избухна през нощта в курортния комплекс „Златни пясъци”. Огънят изгори ресторант, бар и 2 магазина, на площ около 650 кв.м.

Екипи на пожарната гасиха огъня през цялата нощ избухнал пожар в местността “Червената локва”, община Вършец. Засегнати са около 60 декара сухи треви и друга ниска растителност в землищата на областите Монтана и Софийска. В гасенето на двете основни огнища се включиха пожарникари от Монтана, Берковица и Своге. Пожарът е ограничен и е предотвратено разпространението на огъня към горските масиви.

В местността "Халката" в природния парк "Сините камъни" над Сливен вчера пожар е обхванал площ от около 50 декара. Няма пострадали. Унищожени са 4 декара иглолистна гора и 46 декара лесонепригодни площи, държавна и частна собственост. Спасени са 15 декара иглолистна гора и две вилни постройки, намиращи се в обсега на огъня.

Пожарът в Сакар планина бе окончателно погасен вчера към 13:20 часа Той засегна сухи треви, храсти и смесена гора в землищата между селата Главан, Българска Поляна и Черепово, община Тополовград и община Гълъбово. При пожара са унищожени 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасена е 3000 дка иглолистна гора.

Мълния пък подпали 200 декара сухи треви в района на ГКПП-Станке Лисичково край благоевградското село Обел, съобщи Дарик радио. Сигналът е подаден около 7 часа тази сутрин.
Към 10 часа огънят бе потушен, съобщи БНР. Поради недостъпния терен пламъците бяха гасени с мешки, пълни с вода, които огнеборците носеха на гръб, както и с лопати и подръчни средства, предаде БГНЕС.