Мерките се отнасят като за времето на провеждането на протестното шествие тази вечер, така и за опазване на обществения ред след него, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Началото му е заявено за 20 часа със сборен пункт пл. „Света Неделя”. Маршрут на придвижване: бул. „Витоша”, бул. „Княгиня Мария Луиза” до „Лъвов мост”.

На сборното място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове за проверка за носене на забранени предмети и вещи и хора във видимо нетрезво състояние.

Столичните полицаи имат готовност при необходимост поетапно да затварят временно платното за движение по протежение на шествието.

Призоваваме гражданите за търпение и толерантност при евентуално създадено за тях неудобство, се казва в съобщението на СДВР.

Протест ще има и в Бургас - там се очаква шествие по главната улица до община Бургас срещу изграждането на център за мигранти в с. Звездец - на 40 км от града.

А в Харманли отново тази вечер организират митинг срещу действащия бежански център в града, безчинствата на мигрантите и бездействието на полицията.