Младежът е от родопското село Смилян. За последно е бил видян на 5 май, когато напуснал дома си. Ивелин е висок 180 см, с кафяви очи и е облечен със сив суитчър и черен панталон, тип анцуг. Той бе засечен в горски район на село Турян чрез фотокапан за мечки, а след това в МВР бяха подадени два сигнала от граждани, че са забелязали момче с неговото описание в смолянски квартал и в село Чокманово. До момента обаче Ивелин не е открит.

"Разширяваме периметъра на търсене, обявен е както за общодържавно така и за международно издирване, уведомени са и гръцките ни колеги от полицията, тъй като сме граничен район. Надяваме се да го открием по-скоро", обясни комисар Димов, цитиран от "Марица".

Осми ден десетки полицаи, горски, ловджии, роднини и местни издирват в Родопите 20-годишния Ивелин. Издирването на момчето е най-мащабното, което е правено в Смолянско.

"Убедени сме вече, че се крие умишлено от баща си и не иска да бъде намерен, а баща му пък не дава никаква информация нещо да е подтикнало синът му да избяга, за да се търси следа", коментират хора, които участват в издирването.

Бащата и майката на Ивелин са разделени и младежът живял до март м.г. с майка си в София. След като изчезнал, той изобщо не е включвал телефона си. Предполага се, че го е хвърлил някъде и се е снабдил с друг. Не се е обаждал и на майка си.