Лидерът на БСП Сергей Станишев обясни, че към централата на партията се е обърнала майката на Петер - Ани Иванова, и е показала съдебномедицинската експертиза, че на сина й е нанесен побой и има множество изгаряния по шията, двете ръце и краката. 

Момчето е извикано в РПУ-Ботевград на 11 януари, след като няколко дни по-рано отново е било разпитвано заради изрисувани със свастики и обидни надписи къщи в ботевградското село Скравена, стана ясно на пресконференцията. 
Разпитван е и непълнолетният му приятел Здравко Гайдарски, пише и в. "Труд". Когато Здравко излязъл, видял пред РПУ-то бащата на Петер - Цветан Иванов и му казал, че си е признали всичко, защото вътре го били с метална тръба и го горили с ток. Уплашен, бащата нахлул в районното и започнал да търси сина си по стаите, за да го спаси.

След разпита става ясно, че на Петер са изтръгнати самопризнания с електрошокова палка. Детето е признало всичко, което са поискали от него.

Семейство Иванови е с три деца и живее в София. Бащата Цветан Иванов е художник и е от село Скравена, където и работи. Полицията се насочила към Петер, защото решили, че е ползвал цветни спрейове от ателието на татко му, уточнява вестникът.

Още на 11 януари Петер бил закаран в “Пирогов”, защото майка му “се безпокояла полицаите да не са увредили сърцето му. Лекарите измерили ненормално висок пулс и посъветвали на другия ден момчето да се освидетелства от съдебен лекар.

В удостоверението от Съдебна медицина е записано: "При прегледа на Петер Цветанов Иванов се установи: Множество червеникави изгаряния по шията, двете ръце и двата крака. Тези увреждания могат да се получат при въздействие от електрошокова палка по време и начин, както съобщава пострадалият. Причинили са му болка и страдание".

“Пуснахме жалба в петък, 13 януари. От полицията в Ботевград ни посъветваха да не шумим по медиите, докато тече вътрешна проверка. За всеки случай моя позната ме посъветва да напиша и втора жалба до министъра и главния секретар на МВР в София. Не съм искала никого да съдя. Знам, че един от полицаите, посегнали на децата, е Пламен от Скравена, когото познаваме. Желаех само министър Цветанов да знае какво вършат служителите му по районните. Бях поразена, когато почна да лъже по телевизията”, каза Ани Иванова.

Веднага след жалбата на майката в МВР е започнала проверка на твърденията за полицейско насилие. От вътрешното министерство обявиха, че по време на самите разпити никой не се е оплаквал.

“Познавам добре момчетата. Те са много добри. Не е хубаво така да се рисува и те са го осъзнали. То едното момченце е художник, на другото баща му е художник, на третото електротехник. Чак не ми се вярва полицаите да са посягали на момчетата”, каза кметът на Скравена Иван Иванов.

"Изтръгването на самопризнания чрез бой и насилие, с причиняване на болка, е криминално престъпление. Цветан Цветанов налага репресивна държава, в която всеки неудобен на ГЕРБ е престъпник до доказване на противното", каза Станишев на пресконференцията.
От БСП отново поискаха оставката на Цветанов, защото той носи политическата отговорност за полицейското насилие. Социалистите заявиха, че ще използват всички парламентарни възможности, за да се изяснят подробностите около последните разследвания - около отвличането и смъртта на Мирослава от Перник, ареста на семейството в Мировяне и случая в Скравена. Те не изключиха да поискат и вот на недоверие на правителството заради полицейското насилие в страната.

По-рано днес семейство Начкови от Мировяне, които бяха арестувани и се оплакаха от полицейско насилие, също поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Те обявиха, че очакват и оставки на висши ръководни кадри в МВР, а прокуратурата да се самосезира за случая. Дъщеря им пък настоя и за оставката на премиера Бойко Борисов.