Административният съд в София отмени заповедта за арест на Мицева, издадена от ГДБОП, тъй като няма никакви доказателства, че тя е извършила престъпление, пише вестник "Сега".

Според магистратите има данни единствено, че жената е била в близки отношения с 29-годишния Пламен Куцаров, но не и че му е помогнала в отвличането на Кирил Божилов-Цигането, за което бяха задържани двамата. Ако решението на съда бъде потвърдено при евентуалното обжалване от МВР, Мицева ще заведе гражданско дело за обезщетение.

Това ще е второто такова дело срещу МВР след злополучния арест на софиянеца Пламен Куцаров от 21 януари 2009 г., тъй като родителите му заведоха през март иск за 150 000 лв. Той се позовава на проверката на Инспектората на МВР, която установи сериозни нарушения на антимафиотите при ареста на младия мъж.

След инцидента прокуратурата подвигна обвинения на двама антимафиоти, които са били с него в задната част на буса - Божидар Проданов и Ирен Вълев. Те бяха освободени от ареста под парична гаранция от по 500 лева. Експертизата за Куцаров показа, че смъртта му е настъпила от остро разстройство на кръвообращението и кислороден глад заради немарливо изпълнение на работата на органите на реда, при използване на сила и белезници.