Двойното убийство бе извършено снощи около 21 часа при спречкване между почиващи на една от плаващите къщички. 30-годишният Виктор Траянов е бил на язовира заедно с още четирима свои приятели. При възникналия спор той прострелял с боен пистолет двама от присъстващите – на 30 и 35 години, също от София. Двамата починали на място.
Името на Траянов фигурира в списъците на състезателите по самбо на столичния спортен клуб "Илинден", но оттам съобщиха за Дир.бг, че той не се състезава вече активно.
Сигналът за убийството е получен в полицията от собственика на къщичката, а убитите са неговият шофьор и пазачът на понтона, предаде БТА. Собственикът на понтона е Валентин Пеев, който е бивш митничар. Той е купил преди години понтона.
30-годишният убиец се опитал да се скрие и да избяга в гористата местност край язовира, но е задържан след съвместна акция на пловдивски и на смолянски полицаи. Той е с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство в Районното управление на МВР в Девин.
Окръжна прокуратура – Смолян е образувала досъдебно производство за двойното убийство, съобщи окръжният прокурор Даниела Ангелова, която е и наблюдаващ прокурор по делото. Направени са алкохолни проби на всички – на убиеца, на убитите мъже, както и на свидетелите, които са и разпитани. Все още пробите не са готови.
Една от версиите, по които работят служителите на полицията за двойното убийство, са неуредени бизнес отношения, съобщи директорът на ОДП-Пловдив Тодор Чонов.
По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА, все още не могат да се извършват разпити на задържания Виктор Траянов, уличен като извършител, защото и към настоящия момент той не е в адекватно състояние.
Цветанов допълни, че е намерено оръжието, с което са извършени двете убийства. Министърът посочи, че задържаният е опитал да се укрие, подкарал е автомобил, което е бил на брега на язовира, но е катастрофирал. След това той се укрил в близката гора. Цветанов допълни, че в операцията по задържането са участвали 50 полицаи и служебни кучета от дирекциите на МВР в Смолян и в Пловдив.
Концентрирахме сериозен ресурс, за да бъде задържан този човек и да не се укрие, защото имаше вероятност да извърши други подобни убийства, каза министърът.

Вижте видео от изявленито на министър Цветанов