Това заяви кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, когато късно снощи - около 23 часа, бе изведена с белезници от сградата на Министерството на младежта и спорта.

Иванчева беше арестувана вчера по обяд от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София и беше държана над 10 часа с белезници там. Дълго време до нея не беше допускан адвокат, а служителка с маска дори й запуши устата, когато тя извика към журналистите.

По неофициална информация кметицата е била задържана с подкуп от 70 000 евро, част от искани общо 250 000 евро, за да бъде издадено разрешително за строеж. Минувачите станаха свидетели как разследващите броят пари на място.

Излизайки от Спортната палата, Иванчева каза пред журналистите, че не знае защо е задържана.

"За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17 часа имаме адвокат. Четири часа от 12.45 часа до 17 часа нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше”, допълни районната кметица.

Заместничката й Биляна Петрова, която също бе задържана, бе изведена от Спортната палата малко по-рано заедно с екип на Спешна помощ, тъй като след ареста е получила хипертоничен пристъп и се е наложило на място да бъде извикана линейка.

От екипа на Десислава Иванчева коментираха, че става дума за „активно мероприятие”, което се провежда ден преди планирана пресконференция, на която ще изнесат ще изнесат скандална информация срещу „акули” в застрояването.

От прокуратурата пък заявиха, че днес ще дадат официална информация.