26-годишният Атанас Георгиев Макенджиев напуснал дома си в благоевградския кв. Струмско в 6 часа в събота и оттогава е в неизвестност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Атанас е висок около 166 см, с кафяви очи и права къса, с изрязани черти над ухото коса. Бил е облечен в кафяви 7/8 панталони, кафява блуза на бели райета с дълъг ръкав и обут с бели маратонки.
Новината за мистериозното изчезване на момчето бързо обиколи квартала, вчера съседите бяха потресени и изненадани. Всички твърдяха, че Атанас е добро момче, но много затворен още от детските си години, с нелека и драматична съдба, пише в. "Струма". Когато бил на 6 години, майка му починала, а баща му, собственик на таксиметрова фирма, се оженил за друга жена, която се грижи и до днес за него с много любов, казаха комшиите на семейство Макенджиеви. Преди 2 години и бащата на Атанас - Георги, починал внезапно, инфаркт го покосил, ненавършил 50 години. Смъртта на бащата буквално сломила Атанас, който по това време бил студент по философия в ЮЗУ “Неофит Рилски”. След трагичния инцидент момчето престанало да посещава университета и прекъснало образованието си, това каза неговата сестра Михаела.

 

"Не знам, нищо не е казал, взел 50 лева от майка ми и това е, телефонът му е тук, не го е взел, неговите приятели са в чужбина, не е възможно да отиде някъде ей така, дано не му се е случило нещо", плаче сестрата Михаела.

Според оперативна информация в полицията в Благоевград младежът е правил два опита за самоубийство в период на тежка депресия, именно това е изплашило близките му, които веднага са сигнализирали полицията за изчезването му.

На 12 май безследно изчезна и 22-годишният студент от Попово Петър Димитров. Момчето се явило на интервю в американското посолство за виза, но такава му била отказана. След това следите му се губят и до момента Петър не е открит. Баща му Владимир Димитров е написал и писмо до президента на САЩ Барак Обама с молба за съдействие.

От октомври 2009 година пък МВР издирва 19-годишният Николай Георгиев от Кюстендил. Момчето е ученик и излязал от дома си леко облечен и само с 5 лева. До момента няма никаква следа от него.