Митрополит Николай даде часовника си, за да бъде платена януарската сметка за ток на храма.

Началната тръжна цена е от 11 600 лева, а стъпката за наддаване - 500 лева. В търга могат да участват всички физически и юридически лица, като лицето, което участва в наддавателните предложения, трябва да се легитимира с личен документ.
Когато се наддава от името и за сметка на друго лице, трябва да се представи писмено нотариално заверено пълномощно.

Достигнатата продажна цена ще трябва да бъде преведена по банковата сметка на храма „Света Марина" до края на работния ден на 11 март. Със заверяването на банковата сметка с цялата продажна цена в срок се счита, че сделката е осъществена, за което ще се подпише договор, както и приемо-предавателен протокол на 12 март в администрацията на храма.

Огледът на часовника ще се осъществи от 11 ч. до 11.45 часа в деня на търга. Поради факта, че търгът е явен и публичен, Църковното настоятелство при храма „Света Марина" допуска в залата по време на огледа и на наддаването всички желаещи. С оглед благотворителната цел на търга и за благодарност, ще обяви името на купувача.

„По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник в ада". С тези думи пък преди дни самият митрополит Николай обоснова искането си луксозният му часовник "Ролекс" да бъде продаден.