Окръжният съд в Благоевград реши 32-годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийство на двете си деца, да бъде изпратена в затворническата психиатрична болница в Ловеч.

От 19 ноември миналата година, когато 5-годишният Васил и 3-годишната Ивон бяха намерени убити в дома им в Сандански, жената е в ареста. 

Сега тя ще бъде преместена в психиатрия по искане на прокуратурата.

"Искането е за настаняване с цел извършване на повторна тройна експертиза в психиатричната болница в Ловеч. Това е искането, а не за прилагане на принудителни медицински мерки. Такава експертиза се прави много често комбинирано от психолози и психиатри. Това е част от разследването по досъдебното производство, което продължава", обясни говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Георги Мадолев, цитиран от БНР. 

Причината е, че в ареста състоянието на жената се е влошило, получавала припадъци, имала непрестанно силно главоболие. Психиатрична експертиза показала, че тя страда от посттравматично разстройство, в следствие на стрес от дългогодишен тормоз от страна на съпруга й Георги.

В съдебната зала Кристина била във видимо лошо здравословно състояние - била неадекватна, наложило се да й дават вода и да я успокояват, каза адвокатът й Маньо Алексиев, цитиран от "24 часа".

След изследването в затворническата психиатрия ще се прецени как да бъде лекувана.