Мечка е нападнала гъбар в околностите на маданското село Боровина във вторник, съобщи днес пред „Фокус”кметът Мехмед Сюлейманов.

Мъжът се казва Боян Димитров, 56-годишен, безработен. Той си докарва доходи от събиране на гъби и рано сутринта онзи ден отишъл в гористата местност над селото. Мечката изскочила пред него, одрала го с нокти по лицето, като от удара той полетял в дерето, благодарение на което се спасил, защото тя не го последвала и си тръгнала. От падането Димитров си наранил и гърба, но травмите не са сериозни. Той потърсил помощ в маданската болница и след като раните му били обработени е пуснат да се лекува при домашни условия.

Село Боровина се намира на по-малко от 10 км от село Малка Арда, където вчера бе нападната 64-годишната Галя Димитрова. Днес лекарите съобщиха, че макар и в тежко състояние, тя вече е в съзнание и няма опасност за живота й.

Междувременно стана ясно, че ДНК-анализ е доказал, че мечката, която беше убита след смъртта на 65-годишния мъж от село Кутела преди два месеца, не е тази, която е причинила смъртта му. След като Никола Шиков беше нападнат и разкъсан до смърт, експертиза показала, че съвпадат размерите на предната лапа, с тези, които бяха открити на мястото на инцидента. По тази причина беше издадена заповед за отстрела й.