За броени часове видински полицаи разкриха извършителите на тежко криминално престъпление. И двамата са криминално проявени.

Вчера, в 09.45 часа, кметът на селото сигнализирал на тел.112 за открит труп на мъж в стая на жилищна постройка. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Самоличността на мъжа била установена – 52-годишен от Градец, с множество наранявания по главата и тялото. Последвалата аутопсия във видинската болница потвърдила първоначалните данни за извършено убийство.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия криминалисти установили и задържали авторите на престъплението – И.М./57г./ и М.Ф./49г./.

Според първоначалните данни, на 28 март вечерта, мъжете пили заедно в дома на М.Ф. Помежду им възникнал скандал, при който двамата нанесли побой на 52-годишния с дървен кол и метални тръби. Извършителите на деянието са приведени в полицейския арест за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. В РУ-Видин е образувано досъдебно производство за убийство.