Майката на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че дъщеря ѝ е знаела, че ще я "сготвят". Иванчева вече близо осем месеца е в следствения арест и срещу нея се води дело за взет подкуп.

"Казваше ми, че се досеща, че я подслушват. Знаеше, че ще я "сготвят", каза Любка Иванчева в предаването "120 минути" по bTV, а на уточняващ въпрос отговори: "От строителната мафия, засегна техните интереси за милиони. Тя спря строежите, а след като тя е в затвора, пуснаха всички строежи".

Десислава ѝ е споделяла, че е била заплашвана по телефона. По думите на Любка Иванчева обект на заплахи е била и майката на заместничката на Десислава Иванчева - Биляна Петрова.

Майката на вече бившата кметица призна също, че е предупреждавала дъщеря си. "Казах й: Не се занимавай с това нещо, знаеш, че не може да риташ срещу ръжена. След като измести кметицата на ГЕРБ, много ясно, че няма да те посрещнат с отворени обятия. Но тя ми каза: "Мамо, хората са ме избрали, гласували са ми доверие, не мога да ги изоставя".

Любка Иванчева беше категорична, че стандартът им на живот не се е повишил, след като дъщеря ѝ е станала кмет на "Младост". "Харчили сме моята пенсия и нейната заплата. Деси не е свикнала да носи пари и да харчи", посочи тя.

По думите ѝ дъщеря ѝ никога не е имала приятели политици.