"Не става ясно дали Петко Дюлгеров е действителен посредник за подкуп или поставен комбинатор, който трябва да изобличи Иванчева", каза адвокатът на Иванчева - Марин Марковски в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Според него искат да затрият Иванчева, защото поиска от инвеститорите да строят градинки и детски площадки преди да вдигнат блоковете. 

"Когато Дюлгеров е поставил парите в колата, каква е гаранцията, че Иванчева и Петрова са го видели? Той също се е возил в тази кола за малко", каза Марковски, който повтори тезата, че обвиняемата не е светела като елха, а следите от маркера по част от дланта й са попаднали там, докато е подписвала протоколите от броенето на парите по време на ареста.

Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари, е пренесено върху кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, категоричен е адвокатът ѝ Марин Марковски.

В тв студиото беше проведен експеримент с вещество, подобно на това, което е използвано за маркиране на парите при ареста на Иванчева. От него стана ясно, че то наистина може да бъде пренесено от един на друг носител само с просто ръкостискане.

"По протокол тя има единствено около два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение върху листа, е бил протоколът за парите, които са броени там", пояснява Марковски.

Според разследването, Иванчева е имала светещо вещество и под носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там.

"Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика "Искам моя адвокат" и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите", каза Марковски.

Той определи реториката на прокуратурата, които заявиха, че "Иванчева е светнала като коледна елха", като детска мечта.

"Прокуратурата ни връща към детството - светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години", каза Марковски.

"Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни", допълни адвокатът. По думите му няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп.

"Когато посредникът е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и зам.-кметицата?", попита Марковски.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва "Поставили сме Ваклин на колене, да си плати".

"Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма", категоричен е Марковски.

Адвокатът коментира още, че няма нито едно доказателство Иванчева да е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. Според него парите може да  са поискани от посредника.

"Аз съм мъчително притеснен, защото авторитетът на прокуратурата означава доказателства и нищо повече", допълни Марковски.