"Не се кадрува и е абсурдно да се кадрува. Не съм разговарял с Красьо по кадрови въпроси. Никой не е упражнявал натиск върху мен", изтъкна Димов пред Нова телевизия тази сутрин.
"Не мога да нося отговорност, че някой от моите познати би вършил нещо нередно. Абсурдността на тази история показва като че ли, че има сценарий. И тримата колеги сме следили дела с обществен интерес. Със Стойчо Стоев наблюдавахме делото за Маргините, ние извадихме на показ механизма, по който делото се протака и предложихме мерки за предотвратяване. Твърди се, че има разработка по този случай, но не не се говори за нея", добави скандалният магистрат.
Според него трябва да се провери колко от кандидатите за административни постове комуникират с членовете на ВСС, защото това също може да бъде смятано за нерегламентиран контакт. Той самият е готов да предостави разпечатки на своите разговори.
"Бях готов да си подам оставката. Ако с моята оставка ще се реши въпроса с кадруването във ВСС, нямаше нужда от Красьо“, каза още Димов.
По думите му има проблем с кадруването в съвета и той е много сериозен, но до голяма степен той бил и законодателен.
Председателят на временната комисия, която разследваше случая с членовете на ВСС, контактували с Красьо - Божидар Сукнаров, обясни на свой ред, че той и колегите му са търсили има ли нарушение на морално-етичните правила от страна на българските магистрати. Според тях е установено, че има такива.
Той се позова на думите на главния прокурор Борис Велчев, че за да има нарушение на тези правила един магистрат трябва да е направил нещо, което изглежда лошо. Членовете на ВСС трябва да ограничаваме контактите със съмнителни лица, заяви Сукнаров.
Както вече е известно, оставката на другия уличен в разговори с бизнесмена Красимир Георгиев - Стойко Стоев, вече подаде оставка и ВСС я прие. Според комисията третият - Пламен Стоилов, не е нарушил морала, защото има засечено само 5-секундно обаждане към неговия телефон от Красьо, докато другите двама са говорили общо 246 пъти с него.