Николай Маринов е обявен за общодържавно издирване, след като не се яви на миналото съдебно заседание и мярката му за неотклонение бе изменена в "задържане под стража", предаде БТА.

Братята Красимир и Николай Маринови заедно с Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев са подсъдими за подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора.

На предишното заседание по делото - на 13 януари, наблюдаващите прокурори Николай Кокинов и Роман Василев поискаха на Николай Маринов да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и представиха копие от постановление, че той се издирва в качеството му на обвиняем по друго досъдебно производство - за убийството на Боби Цанков.

Днес прокурорите призоваха нов свидетел по делото. По думите на Николай Кокинов свидетелят Иво Илчев ще посочи обстоятелства и доказателства, свързани с обвиненията срещу братята Маринови и останалите подсъдими. Самият Илчев е свидетел по друго дело и е в програмата за защита на свидетелите. Поради тази причина той бе доведен в съда с охрана и с маска на лицето. Прокурор Кокинов посочи, че Илчев е бил включен в програмата "Защита на свидетели" и поиска да бъде разпитан в закрито съдебно заседание. Пред съда обаче не бе представен актът, с който той е включен в програмата. Поради тази причина бе дадена половинчасова почивка. След нея съдебният състав ще реши дали свидетелят ще бъде разпитан пред присъстващите журналисти, или не.

На 14 януари Софийски апелативен съд промени мярката за неотклонение на Красимир Маринов-Големия Маргин по делото за за убийството на Боби Цанков от „задържане под стража” в „подписка”. На 21 януари обаче Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Красимир Маринов. Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” и на Стефан Бонев-Сако и Милен Алексиев.

Вижте видео от съдебната зала