Радослав Иванов е обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Красимир Маринов - Големия Маргин, посочва БТА. Според прокуратурата са налице и трите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение - обосновано предположение за авторство на деянието, тежестта на престъплението и опасност Иванов да се укрие или извърши друго престъпление. Според обвинението показанията на четирима защитени свидетели са достатъчно доказателство да се направи предположение, че Иванов е автор на деянието, в което е обвинен.

Прокуратурата смята още, че има опасност той да извърши и друго престъпление, тъй като е имал множество полицейски регистрации. Наблюдаващият прокурор по делото посочи, че Иванов е бил обявен за издирване, което води до извода, че може да се укрие, ако бъде пуснат от ареста. Според защитника на обвиняемия - Вяра Братоевска, не може да се направи обосновано предположение от разпита на четиримата свидетели. Към тезата тя прибави обстоятелството, че в показанията си свидетелите познават човек, когото наричат Радо Темерута, а не Радослав Иванов.

Само един от свидетелите дава описание на обвиняемия, което обаче се разминава с действителното, каза още адвокатът. Тя добави, че разпитите на двама от свидетелите са се припокрили и единият свидетел е могъл да чуе показанията на другия и да ги повтори, което според нея е процесуално нарушение. Защитата изтъкна и довода, че според НПК едно обвинение не може да почива на разпит на свидетели с тайна самоличност.

Адвокат Братоевска заяви, че през по-голямата част от инкриминирания период Радослав Иванов е бил извън България. Той се завърнал на 20 януари т.г., след като тя го уведомила, че е издирван, а той доброволно се предал. Поради тази причина защитникът посочи, че обвиняемият няма да се укрие. Братоевска каза още, че здравословното състояние на Иванов не му позволява да остане в ареста. Прокуратурата може да протестира решението на СГС пред Софийския апелативен съд.