Причината е, че експертите упорито се крият и не искат да се занимават с този процес. Според източници от прокуратурата лекарите са били доста стреснати от Красимир и Николай Маринови и не им се занимава с това дело.
В момента в прокуратурата тече досъдебно производство срещу предишните вещи лица, които са изготвили заключенията си за състоянието на Карагеоргиев. Проверява се дали лекарите са направили правилни заключения или болежките на подсъдимия са били манипулирани.
В хода на делото градският прокурор Николай Кокинов отбеляза, че множество медицински експерти не са съгласни с лекарите от “Токуда”, които са издали болнични на Карагеоргиев и това нещо трябва да се провери.
Прокуратурата настоя пред съда за нова медицинска експертиза, но помоли тя да не бъде изготвяна от досегашните специалисти от Александровска болница. Адвокатите пък контрираха, че не са съгласни експертизата да се прави и от лекари към болницата на затвора, нито такива от МВР болница. В крайна сметка съдът прие да назначи експертиза от 3 вещи лица – двама кардиолози и един съдебен медик, а откъде ще бъдат извикани, ще определи в закрито съдебно заседание. Оказа се обаче, че все още не могат да се намерят такива експерти.
Процесът бе отложен на 30 септември и делото е насрочено за 21 октомври, но по всяка вероятност няма да има развитие, тъй като експертизата не е готова, коментират източници от Съдебната палата.
Софийският градски съд вече постанови да бъдат проверени и всички болнични на Карагеоргиев. Справки, изпратени от НОИ, показват, че от 1 януари 2005 година досега Карагеоргиев не е внасял здравните си осигуровки, въпреки че беше опериран.
Последното заседание бе отложено пък заради разболяването на един от адвокатите. Защитникът на Стефан Рангелов не се появи, а самият той заяви, че не знае къде е адвокатът му.
Братята Маргини, Иво Карагеоргиев, Светлин Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев бяха задържани през октомври 2005 по време на операцията на МВР “Респект”. Обвинението срещу тях е за организирането и подготовката на 3 убийства на знакови личности - о. р. ген. Любен Гоцев и покойните вече бизнесмени Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора.
Делото тръгна през юни следващата година, но след няколко месеца подсъдимите започнаха да се разболяват един след друг, а съдът да назначава и приема медицински експертизи. Докато в съда се разиграваше болничната драма, Доктора бе разстрелян, а Дамянов почина от инфаркт. Смърт достигна и единия от подсъдимите – Светлин Карагеоргиев – брат на болния Иво, който получи инфаркт през август 2007 г.
Процесът бе спрян на 3 декември м.г., след като стана ясно, че Иво Карагеоргиев страда от исхемична болест на сърцето, коронарна многоклонова болест и тежка форма на язва.