Коментарът му бе по повод поредното отлагане на делото срещу братята Маргини, предаде „Фокус”. Кокинов допълни, че подобна законова възможност има при по-леките престъпления.
Процесът не можа да продължи отново заради един от другите подсъдими - Иво Карагеоргиев, който не се яви в съдебната зала. Не била готова експертизата относно здравословното му състояние, което е причина за отлагането, коментира Кокинов.
Той припомни, че в Районната прокуратура на София има образувано производство, което цели да установи дали експертите казват истината за здравословното състояние на Карагеоргиев.
„Зависими сме от експертите”, призна Кокинов.
Той изрази надежда, ако експертизата е готова на 21 октомври, делото да  продължи по същество. Но не скри, че за пореден път нищо не е свършено по делото.
"Безкрайно съм неудовлетворен от случая с Маргините, вече може би 20 и няколко заседания циклим на едно място и то не заради нашето нежелание, а защото законът е такъв", каза още градският прокурор, запитан чувства ли се с вързани ръце от болничните листове, които се трупат по делото, предаде  БГНЕС.
„В случая е по-лесно една корекция на закона, която би станала по-бързо, отколкото да оздравее подсъдимият Карагеоргиев. Не казвам, че някой лъже, но сме длъжни да проверим дали заключенията обективно отговарят на установените факти", добави Николай Кокинов.