До 50 м е видимостта и районите на Силистра, Тутракан, Балчик, Каварна, Негован, Костинброд, Елин Пелин, Сливница, Скравена, АМ"Хемус" (област София), поречието на р. Струма, Мездра, Оряхово, Бяла Слатина, Свиленград, Свищов, предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

До 100 м е в областите Шумен, Разград, Плевен, Кърджали и районите на Чирпан, Раднево, Гълъбово, Средец, София, Първомай, Асеновград, Севлиево, Разлог, Благоевград, Предел, Г.Делчев, Хасково, Харманли, Видин, Търговище, Попово, П.Тръмбеш, с. Камен, с. Ресен.

До 200 м - в област Ямбол и районите на Искърското дефиле, Павликени. Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Затворено е Пристанище Варна. Четири полета- от Бургас за Варна, от Варна за София и от София за Варна са отменени по същата причина.

Код "жълто" е в сила за почти цялата страна заради мъглата.

Температурите са от -7 до 6 градуса. Времето над страната е с разкъсана облачност.
Пътните настилки са сухи, но има мокри и заледени участъци.

От Столичната община препоръчва на гражданите, ако не се налага, да избягват ползването на автомобили и да се придвижват с градския транспорт.
"Пътната полиция" съветва да се шофира с повишено внимание и съобразена скорост.

Мъглите ще се оттеглят в петък, защото едва тогава ще нахлуе вятър от запад, който ще ги разпръсне, обясняват синоптиците.

Защо е опасна мъглата

Вижте прогнозата на времето