Тежко остава състоянието на 11-годишното момиченце от село Кардам, настанено във варненската болница "Света Марина". То е със сърдечно увреждане. Седемгодишната му сестричка се подобрява.

В случая с починалото 9-годишно момченце от многодетното семейство, разследването, заради липсата на законов текст е за склоняване към самоубийство.

Версията, по която работи прокуратурата е отравяне. Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността.

Токсикологичният анализ не потвърди хранително отравяне. Назначена е съдебно-химическа експертиза. Пробата е изпратена във ВМА в София и се чакат резултати. От прокуратурата в Генерал Тошево, смятат, че изследванията няма да станат скоро.

Според предположенията на лекарите - подобен летален изход е възможен само в две ситуации - при насищане на организма с тежки метали или при остра инфекция, съобщи БНТ. По-вероятната обаче е токсично засягане на сърдечния мускул.

Според бабата и майката, децата не са имали достъп до лекарства, както и до препарати. В дома е имало само Проспан и капки за нос.

В неделя вечерта едно от децата - 9-годишно момченце, почина в дома си. Семейството е многодетно и има шест деца. Три от децата, които са настанени в детското отделение на болницата в Добрич по разпореждане на прокуратурата, са здрави. Правят им се пълни изследвания, но лечение не се налага.