Почина светският хроникьор Любомир Милчев-Денди.

Той е издъхнал в неделя сутринта, около в 6:30, в УМБАЛ "Света Анна", където го лекуваха повече от месец след нападението в дома му.

Една от неговите близки приятелки - Касиел Ноа Ашер, съобщи за смъртта му в профила си във Фейсбук и се прости с Денди с думи на обич.

"Много.. много ми е мъчно! Ние - твоите приятели те обичахме! Знаехме какъв подарък са срещите и разговорите ни с теб! Благодаря за наученото, за доверието, за вглеждането! Лети птиче, лети Дендуче... и не се обръщай назад!", написа актрисата.

Денди беше настанен в изключително тежко състояние в лечебното заведение на 18 февруари, след като бе открит в безпомощно състояние в апартамента му на улица "Св. Иван Рилски" в София.

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство за извършен опит за умишлено убийство.

58-годишният Любомир Милчев бе с множество фрактури на черепа, отоци и хематоми, като според лекарите е "бит брутално в главата". Той не е идвал в съзнание.

Още от самото начало медиците не даваха големи надежди за благополучен изход, но направиха всичко по силите си.

Разследването по случая и издирването на извършителите се извършва от криминалисти от столичното Шесто РПУ.

Музикантът и режисьор на клипове Jeason Brad Lewis също си взе "сбогом" с Денди. "Ще ни липсваш друже! Светъл път там горе... лети из облаците, пращай ни слънце и смях така, както го правеше на земята", написа той в социалната мрежа.

"Сбогом, Денди! Беше ми приятно да общувам с толкова начетен човек!", сподели в профила си и Ники Кънчев. Журналистът бе водещ на риалитито "Биг Брадър", където в един от сезоните участва и Денди.