Заради критично ниското ниво на р. Дунав не работи фериботът Оряхово - Бекет, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на сайта си. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин. 

Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Русе" и "Никопол". По границата с Румъния на пунктовете "Видин", "Кардам", "Никопол" и "Дуранкулак" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, което налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, съобщават от "Гранична полиция".

Трафикът на пунктовете по границата с Гърция е нормален. Препоръчва се при пътуване към южната ни съседка да се ползват освен ГКПП "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода", информира БТА.

През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Продължава ремонтът на ГКПП "Станке Лисичково" на границата със Северна Македония, заради който преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На пунктовете "Гюешево" и "Златарево" трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.