Именно ръководената от Георги Кадиев партия "Нормална държава" застана зад кандидатурата на независимата Десислава Иванчева през 2016 година по време на частичните местни избори в столичния район "Младост". След поволин година обаче партията на Кадиев се разграничи от нея.

"Ако е вярно, че Десислава Иванчева е арестувана заради подкуп, има безобразие и от двете страни. Ако е вярно, че е хваната с пари в багажника от корупция е абсолютно безобразие. Безобразие е и да държиш повече от 5 часа две жени да стоят на тротоара, да вадиш пари на асфалта, нямаше никаква нужда от това нещо. Защо е нужно да стои на витрината, представете си щом в община "Младост" става дума за 250 хиляди евро, какво е на другите места", заяви пред Би Ти Ви Георги Кадиев по повод ареста на Десислава Иванчева.

Кадиев заяви, че не е бил спрян нито един строеж, а само са били отлагани. "Тя е категорично неподготвена, тук е моята грешка, че не си направих проверката. Никога не е била мое протеже, но аз оттеглих доверието си от нея преди 9 месеца", заяви още бившият депутат.

Той категорично каза, че е имало не един и два сигнала за корупция от страна на район "Младост", в които вероятно е замесена и Десислава Иванчева.

Кадиев даде пример строеж при блок 70 в "Младост" където имало всички данни за спиране на строежа, но тя го пуснала.

Лидерът на "Нормална държава" припомни и случай на друг инвеститор - Изабела Сярова, която водеше гладна стачка срещу спирането на проекта й. Самата Сярова споделила пред Кадиев за корупционни практики, а днес строежа й върви без проблеми. Кадиев обаче не пожела да издаде подробности.

Протест "за" и "против" ареста

Протест "за" и "против" начина, по който кметът на район "Младост" беше арестуван, се проведе пред кметството в столичния квартал. Обиските там са приключили около 21:30 часа снощи. Проверявани са документи , но няма информация дали за иззети преписки. Днес общината ще работи нормално за граждани.