Извикани са допълнителни екипи от лекари, за да помагат при интервенциите, които се извършват в момента, предаде "Фокус".

 Сигналът за гърмеж в землището край пловдивското село Тюркмен е подаден малко преди 14.30 часа днес на тел. 112. Изпратените незабавно полицейски и медицински екипи установили на мястото на инцидента три момчета – две 7-годишни и едно на 10 години – с различни степени на обгаряне. Настанени са в клиниката по изгаряния.

В най-тежко състояние е 7-годишно дете, което е в кома с изгаряния втора степен, съобщиха от МВР.

По първоначални данни експлозията е предизвикана, след като тримата хвърлили пиратки в шахта между два изоставени обора, използвана за дезинфекция на животни.

Районът е отцепен от полицейски служители. Продължава огледът на мястото на взрива в пловдивското село Тюркмен. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, цитиран от "Фокус". Очакват се екипи от Специализирана дирекция "Оперативни технически операции” (СДОТО) от София, за да вземат натривки и да установят кое е предизвикало експлозията, уточни старши комисар Чонов.