70 евро за приятни минути в компанията на проститутка на българската граница. Толкова пари предложиха хора на Нова тв, за да проверят как върви бизнеса в публичните домове в Свиленград. Официално, разбира се, бардакът се води хотел. Оказва се обаче, че дори казината по границата вече предлагат повече от обичайното, предава Нова тв.

Проверката показва и какво се случва и в София. Оказа се, че мъжете са подбили бизнеса на момичетата от Студентски град.

Да си поръчаш проститутка в Сандански не е лесна работа. Повечето от жриците са заминали за София, а останалите обслужват само чужденци.

"Преди 10 години Сандански се водеше градът на проституцията. Много гърци имаше. По 30 рейса идваха. Сега всичко затихна. Нали им намалиха и парите...", разказва хотелиер.

Ролята на сводници играят таксиметровите шофьори, уверяват местните хотелиери. Логично, за чужденците тарифите са високи.

В Свиленград - на 430 км на изток от Сандански, нощният живот е съвсем друг. През последните години градът си спечели прозвището "Лас Вегас на Балканите" основно заради многобройните казина. Покрай тях процъфтява и хотелиерският бизнес. Тази нова симбиоза между комара и платения секс е довело до фалити на старите бардаци.

Местните нощни птици препоръчват проститутка от неугледен хотел. Казват, че в казината трябва да си ВИП клиент, за да може да получиш жена за цяла нощ срещу 1000 евро. В един от хотелите, недалеч от центъра на града, посетителите получават упътвания още на входа от жена, известна като Маман. Издава команди от кревата си, гледайки телевизия.

Барманът предлага пиене и казва да има търпение, тъй като момичетата работят. След около 20 минути и няколко огледа от мъже по анцузи идва Джесика. Или поне с това име се представя. Тя е комуникативна. Твърди, че не прави секс преди разговор с клиента. Не се оплаква от липса на работа, но деликатно злепоставя конкуренцията, и по-специално - жриците от София. Разказва и за интересни срещи с клиенти. Споделя още, че баща й бил сводник, имал завидно състояние, давал й пари, но не я пускал да излиза никъде.

След тежък разговор Джесика обявява и тарифата си - 70 евро за един час.

Втората среща е с Мая. Работи под това има, въпреки че е родена мъж. Поръчваш си я по интернет. Смела е пред камерата. Трудно й е да отговори на изискванията на по-интелигентните клиенти, но се старае.

"Дали ще си с жена или с травестит, разликата е много малка. Ние можем да задоволим мъжа по друг начин", категорична е Мая.

От 10 години е в професията. Стартът й е бил на площад "Македония". На улицата била унижавана от полицаи.

В София платеният секс не свършва с травестити. Поръчка на жиголо през сайт. Уговорката е за 50 лева само за компания. На адрес в центъра на града се явява 23-годишният Крис, който живее и учи в Студентски град. Казва, че предоставя сексуални услуги отвреме навреме и подбира клиентите си. Не харесва възрастни мъже, въпреки че те най-много го търсели. След разговор е готов да се съблече срещу още 20 лева след първоначалните 50. На тръгване учтиво предлага нова среща още същата вечер.

Опитите за регулация в този сектор досега удрят на камък дори в парламента, където никога не се събира мнозинство за легализиране на бизнеса. Засега проституцията е личен избор. За някои - въпрос на оцеляване с бързи пари, за други - просто удоволствие. Според българското законодателство обаче сводничеството, трафикът на хора с цел проституция и предоставянето на помещения за секс са престъпления!