Това каза пред журналисти във Варна министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Нападнатата Ажда Ибрахимова е собственик на сладкарски цех, към който има прикрепена сладкарница, омъжена е и има дъщеря на 15 години.

Нападението е извършено близо до дома й снощи на бул. "Стамболийски" в София. Жената е настанена в Клиниката по изгаряния в "Пирогов" с 24% изгаряния в областта на главата, шията и ръцете. Тя е с опасност за живота.

Вътешният министър допълни, че една от версиите е свързана с личен мотив, а другата – с бизнеса на пострадалата. Валентин Радев обаче посочи, че бизнесът на Ажда и съпруга й Джума не предполага заливане с киселина и е свързан със сладкарство.

Много неприятен случай, пострадалата е настанена в „Пирогов“. Очаква се да даде показания, когато бъде в адекватно състояние“, отбеляза министърът на вътрешните работи.

По-рано днес от "Пирогов" съобщиха, че пострадалата жена е в крайно тежко общо състояние и е на апаратна вентилация. Тя не е контактна, а от предстоящите прегледи и изследвания зависи кога ще бъде оперирана, за да бъдат отстранени мъртвите тъкани от лицето и тялото й.