Кирил Домусчиев създава инициативата Domuschiev Impact в сътрудничество с фондацията на 42-рия американски президент Clinton Global Initiative. Това съобщава българският бизнесмен в официалния си профил във Facebook няколко дни след като Бил Клинтън беше на посещение в България именно по покана на Домусчиев и представи своя богат опит и визията си за постигане на един по-устойчив и проспериращ свят пред студенти, предприемачи, обществени и политически лидери в станата.

Domuschiev Impact има за цел да повлияе положително върху овладяването на нарастващите предизвикателства в България и по света.

снимка: Официална Фейсбук страница

"За мен беше чест и огромна привилегия да посрещна Бил Клинтън в България. С голяма радост слушах добрите думи, които той каза за развитието на страната ни през последните две десетилетия, за младите хора и за възможностите напред. Радвам се, защото всичко това е постигнато с общите ни усилия - на гражданското общество, на бизнеса и на политическата класа", пише Домусчиев в социалната мрежа.

По думите му 2 десетилетия фондацията на 42-рия американски президент Clinton Global Initiative обединява хора по целия свят и създава икономически възможности, инвестира в подобряване на общественото здраве и вдъхновява.

"Фондацията помага на милиони хора да изградят по-добро бъдеще за себе си и семействата си. Мисля, че всички можем да се съгласим, че светът не би бил същият без лидерството на президента Клинтън", заявява българският бизнесмен и продължава:

"Няма как да пропусна да спомена и огромния ангажимент на Клинтън към справянето с предизвикателствата пред продоволствената сигурност и климата, тъй като Балканският полуостров е критичен регион. Приветствам и фокуса му върху селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна".

снимка: Официална Фейсбук страница

Кирил Домусчиев споделя, че тези действия на американския президент са го вдъхновили да се ангажира още повече с положителното развитие на обществото и младите хора.

"Новосъздадената инициатива Domuschiev Impact, в сътрудничество с Глобалната инициатива на Клинтън , има за цел да повлияе положително върху овладяването на нарастващите предизвикателства в България и по света", отбелязва бизнесменът.

снимка: Официална Фейсбук страница

"България, а нескромно бих казал и самият аз, имаме голям приятел в лицето на президента Бил Клинтън . С нетърпение очаквам срещата ни през септември в Ню Йорк, където ще представя цялостната визия на инициативата Domuschiev Impact", добавя Кирил Домусчиев.