Кирил Добрев от Националния съвет на БСП съобщи, че е дал положителна проба за коронавирус. Новината съобщи самият той във Фейсбук.

"Положителното на COVID 19 e, че явно не подминава политиците. В петък PCR тестът ми беше отрицателен, днес обаче е положителен. Протоколът за контактните лица е да се изследват след 7 дни от срещата или по-рано, ако имат симптоми. Надявам се всички, имали контакт с мен, да са отрицателни в тестовете и позитивни в мислите. Съжалявам за причиненото неудобство", пише Добрев в профила си.

Той призовава: "Грижата за себе си минава и през грижа за другите. Нека по-малко философстваме и повече да спазваме мерките. Нека изберем друг начин да правим напук на правителството, тук не става въпрос за него, а за лекарите. За българските лекари, които са истински изтощени".

По-рано депутатът от БСП Иван Иванов съобщи в официалния си профил във "Фейсбук", че е заразен с коронавирус.

Иван Иванов

Снимка: Народно събрание

След като в четвъртък с положителен тест за инфекцията се оказа Драгомир Стойнев, от събота заразен е и Иван Димов Иванов, от структурите на партията във Варна.

"Приятели, длъжен съм да Ви уведомя, че на 24.10 бях диагностициран с Covid-19! Искам предварително да се извиня за причинените тревоги и неудобства на всички, които бяха до мен през последните 4-5 дни!. Бъдете здрави, вие и вашите семейства!", написа в профила си в социалната мрежа Иванов.