Катастрофа в столичния квартал "Дружба" затруднява движението в посока бул. "Цариградско шосе", стана ясно от публикация във Facebook групата "Катастрофи в София". При инцидента няма данни за пострадали. 

При друга катастрофа от тази сутрин - на столичния бул. "Ботевградско шосе" лек автомобил отнесе част от загражденията на трамвайните релси и се озова при мотрисите. За момента няма данни за състоянието на шофьора. 

Очевидци на инцидента коментират във Facebook групата "Катастрофи в София", че десетки метри от металните заграждения са били пометени от автомобила, преди той да спре близо до трамвайните релси.

През последното денонощие в София са регистрирани общо 24 леки катастрофи, при които няма пострадали, съобщиха от МВР. При десет тежки ПТП-та в страната са ранени 18 души. От началото на май жертвите на пътя са 19 души, а 266-ма са пострадали. Настъпилите тежки катастрофи през първите 11 дни на месеца са 206. 

Укрепване на свлачище в района на "Владая" пък доведе до километрични задръствания по пътя Перник - София. Огромните опашки от автомобили се образуват, защото движението се осъществява двупосочно в лентата за Перник. В зрителски сигнал до NOVA граждани посочват, че закъсняват за работа, а градският транспорт също не се движи по разписание. От Агенция "Пътна инфраструктура" обясняват, че строителните работи трябва да приключат до шест месеца. 

Къде да внимавате при пътуване в страната 

Движението по пътя Благоевград - Кресна до 17:00 часа днес ще се осъществява с повишено внимание поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). С повишено внимание трябва да се осъществява движението в района на "Кривия тунел" заради частично неработещо осветление в тунела. 

Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас. Временната организация ще е в сила днес от 12:00 до 20:00 часа и в събота - от 8:00 до 14:00 часа. Ограничените се налага заради очаквания интензивен трафик в края на седмицата.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча. 

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ия км в посока Бургас на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-ия км на АМ "Тракия". 

На автомагистрала "Хемус" днес движението от 23-ия до 25-ия км в посока Варна ще се извършва само в изпреварващата лента до 13:30 ч. заради ремонтни дейности, информират още от АПИ и напомнят водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация. 

Интензивен е трафикът за камиони на изход към Румъния 

Интензивен е трафикът за камиони на изход от България към Румъния на граничните пунктове "Видин" и "Кардам", "Русе" и "Дуранкулак", съобщават от МВР. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП "Видин" на влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"-"Липница" и "Крушари"-"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Нормален е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция. През съвместните гранични пунктове "Златоград"-"Термес" и "Ивайловград"-"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от полицията. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. 

Нормално е преминаването през пунктове за Република Северна Македония и Турция.