Обездвижването, на което, щем - не щем, сме обречени, спазвайки карантина цели два месеца, инвалидизира ставите ни. За да можем отново да стъпваме уверено на краката си, когато примката се поразхлаби, и да се радваме на разходки навън, трябва да вземем неотложни мерки, алармират специалистите по ставно здраве.

Най-пострадали от застояването вкъщи са онези, които познават болката и сковаността още отпреди кризисната ситуация, а ако са чули и диагнозата артрит или артроза, тогава нещата са критични. "Подвижността се влошава и пациентът изпитва все по-силна болка. Тя често кара страдащия да щади ставата и да не я натоварва, което от своя страна води до влошаване на състоянието", обяснява един от водещите специалисти по ортопедия и травматология в Плевен - д-р Иван Борисов от МБАЛ "Авис Медика". С други думи, колкото по-рядко прекрачваме прага на входната врата, толкова по-тежко става положението, а необходимостта от грижа спешна.

Снимка: Vitaslim

Фокусирайки се върху въпроса как да се ограничат последиците от дългата липса на движение и животът на пострадалите да продължи по нормален начин, когато настоящата опасност отмине, като доказано ефективно решение, което твърдо се е наложило в практиката, експертите единодушно посочват иновативния продукт Collanol (Коланол). Еднозначната препоръка никак не е случайна, особено предвид специалния му състав и неговата способност да поправя засегнатите стави и да елиминира болката. Освен уникалния интактен колаген, който притежава способността да стимулира тялото да възобнови производството на необходимия му за реконструкцията на ставния хрущял колаген, и високотехнологичния мицеларен куркумин, за който се знае, че има силно противовъзпалително действие, във формулата на Collanol са добавени още максималните препоръчани дневни количества витамин С плюс мед и манган, а те пряко отговарят за поддържането на нормалната ставна функция. Специално място в продукта е отредено на витамин D, тъй като е доказано, че той не само повишава тонуса и стабилността на скелетната мускулатура, а приеман ежедневно в необходимата концентрация, в каквато е вложен в Collanol, той намалява степента на инвалидност при пациенти с гонартроза.

Изхождайки от своя професионален опит в третирането на различни ставни болежки с помощта на Collanol, лекари от различни области на медицината потвърдиха отличните си впечатления. Зад изключителните способности на продукта да помага застанаха и пострадалите, които вече са му се доверили. За тях той е не само спасение от болката, а и възможност да водят нормален и пълноценен живот.

Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“ – Плевен

Снимка: Vitaslim

Относно лечението на артрозата и значението на двигателната активност и на Collanol в този процес, ето какво още ни разказа д-р Борисов. "При артрози в по-ранни стадии се прилагат неоперативни методи. В тази група влизат промяна на навиците (по отношение спорт, тегло, хранене и др.)... Наскоро в нашата практика навлезе обещаващ, иновативен продукт, съдържащ 3D колаген, известен още като интактен колаген. Преимуществото му пред другите колагени е, че индуцира ендогенна (собствена) продукция на необходимия за ставите колаген. Така 3D колагенът, известен у нас с името Collanol, успешно подобрява състоянието на ставния хрущял и забавя износването му. Действието на Collanol е доказано от редица клинични проучвания. Той подобрява подвижността на ставите, намалява болката и позволява по-продължително натоварване. [...] Прилагайки Collanol в практиката си видях един обещаващ продукт, с който да помагам на пациентите си. Наблюдаваните резултати са много добри, а това е причина да го прилагам все по-често."

Д-р Иван Борисов

Наблюденията на д-р Борисов споделя и неговият колега от Търговище - д-р Мирослав Русев, който с помощта на Collanol връща нормалния начин на живот на онези свои пациенти, чието състояние все още не налага оперативна намеса. А тяхната удовлетвореност е това, което му дава увереност да се доверява на продукта все повече и повече.

Collanol оправдава очакванията на пациентите

Д-р Мирослав Русев, ортопед-травматолог, МЦ „Ортопедия и Травматология“, Търговище

Снимка: Vitaslim

"Използвам Collanol при пациенти с дегенеративна ставна болест, или т.нар. артроза. Продуктът ме заинтригува заради различния си механизъм на действие. Интактният колаген в него задейства специални клетки на имунната система, които спират процеса на разграждане на ставния хрущял, като същевременно се реактивира естественият синтез на колаген тип II в организма. В допълнение, висококонцентрираният мицеларен екстракт от куркума оказва противовъзпалителен ефект.

Досега медицината не познава друго средство, освен Collanol, което така добре да използва силата за самовъзстановяване на тялото ни. Благодарение на това в комбинация със специалната технология на производство (капсула в капсула) той оправдава очакванията на пациентите, като някои от тях получават облекчение на симптомите още на втората седмица от приема."

Д-р Мирослав Русев

Предвид широкия обхват на увреди, които артрозата причинява върху опорно-двигателния апарат, тя често може да ни заведе първо при невролога. В тези случаи подходът трябва да е комплексен, казва водещият невролог от Малката Виена - д-р Геновей Узунов - и той задължително включва лечение както на неврологичните увреди, така и на ставните.

Единствено Collanol стимулира реизграждането на ставите

Д-р Геновей Узунов, невролог, УМБАЛ „Канев“ – Русе

Снимка: Vitaslim

"Ставните заболявания често са придружени с нарушения в дейността на нервната система и за облекчаване състоянието на пациента се налага прилагането на комплексен подход. Затова, когато медицинският случай е свързан и с дегенеративно ставно заболяване (т.нар. износване на ставите), аз препоръчвам прием на Collanol (Интактен колаген + Мицеларен куркумин).

Като човек, който е чул с ушите си медицинските факти, изнесени от самия откривател на триизмерния колаген в Collanol, аз се уверих в неговата ефективност и на практика. Той стимулира самовъзстановяването и реизграждането на хрущялните тъкани. Подходящ е за всички пациенти с остеоартрит (артроза) и с артрит. Препоръката ми е курсът на лечение да е между 3 и 6 месеца в зависимост от тежестта на проблема, след което може да се направи пауза с продължителност до 3 месеца. Наблюдаваните ефекти са много добри и пациентите съобщават за отшумяване на болката още в началото на приема."

Д-р Геновей Узунов

И тъй като работата на лекарите се оценява през удовлетвореността на техните пациенти, ето какво разказаха за ефективността на Collanol вече изпиталите силата му. Мнозина сред тях съобщават освен за тотално справяне с болката и за огромно подобрение в посока двигателна активност и издръжливост - необходимите предпоставки, за да живеем пълноценно всеки ден.

Сега се движа свободно

Мария Димова, 68 год., Бургас

Снимка: Vitaslim

Измъчваха ме болки в коленете, скованост, оток, трудно и много болезнено се движех. Пиех главно противовъзпалителни и обезболяващи средства, без особен ефект. За Collanol прочетох в Интернет. Заинтригува ме описанието на начина му на действие и реших да го пробвам. След две опаковки определено се чувствам по-добре, движа се свободно с поносими болки. Продължавам с нови две опаковки поне за тримесечен курс. После, зависи от състоянието ми, може да продължа. Реших да пиша за това, защото много хора са с недоверие към рекламираните продукти и с право. Доволна съм от Collanol и затова искам да споделя опита си с други, страдащи като мен, които търсят помощ. Благодаря ви! Поздрави!

Мария Димова

Вече ходя по 6 км пеша 5 дни в седмицата

Даринка Веселинова, 59 год., София

Снимка: Vitaslim

Бивш спортист съм - тренирах художествена гимнастика. При нас рискът от травми е голям, но по-лошото е, че с времето те започват да "се обаждат" все повече. Чувствах нестабилност и се страхувах от дългите дистанции. В търсене на решение попаднах на статия във вестник, където описваха Collanol. Заинтригувах се и си го купих. Още след първата опаковка почувствах стабилност в краката си. Изчезна всякакъв дискомфорт. До сега съм изпила общо 7 опаковки и вече ходя по 6 км пеша 5 дни седмично. Ще си направя малка пауза и започвам пак, защото Collanol ми дава живота, който искам за себе си. Безкрайно съм доволна и благодарна. Мога да го препоръчам с чисто сърце.

Даринка Веселинова

Вече ходя на дълги разстояния

Румяна Трифонова, 63 год., Русе

Снимка: Vitaslim

С артроза на лявата коленна става съм. Преди не можех да се качвам и да слизам по стълби. Опитах ли да сгъна коляното, започваше ужасно да ме боли. За 2 години пих какви ли не хапчета, мажех се с каквото чуех, че уж помага. Участвах дори в доброволческа програма за изпитване на ново лекарство. Получавах облекчение за известно време, но започваше да ме боли пък другото коляно. Нищо трайно като резултат. При последния преглед моят ревматолог в Русе ми препоръча Collanol. Прочетох повече за него и си го взех. Вече втори месец откакто го пия. Болките ми значително намаляха и сега се движа по-спокойно. Мога да ходя на по-дълги разстояния без да усещам страхотна болка. Чувствам се добре и това не е от внушение. Благодаря на моята лекарка и на Collanol. Желая ви много здраве и успехи.

Румяна Трифонова

Внучката ми каза, че вече вървя като момиче

Нина Станчева, 70 год., Бургас

Снимка: Vitaslim

Повече от 20 години страдам от остеопороза и двустранна коксартроза. От ошипяването по целия гръбначен стълб и износването на дисковете имам много силни болки, като съм получавала дори и частична пареза на единия крайник. Лекувала съм се инжекционно и перорално с противовъзпалителни и обезболяващи, а също ходя и на физиотерапия и санаториално лечение. До този момент нищо не успяваше трайно да облекчи болката и дискомфорта. За Коланол научих от рекламата в интернет и реших да го пробвам. Този път се зарадвах на бърз ефект. Внучката ми, която е на 5 г., при слизане от автобус ми обърна внимание: "Бабо, сега ти слезе не като стара жена, а като момиче!" Това беше на 10-ия ден, откакто пиех капсулите. И от тогава силно препоръчвам Коланол на познати и непознати!

Нина Станчева

Снимка: Vitaslim

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>

 

*Рекламен материал