Верижният трион с акумулаторна батерия е вид трион, който се захранва с батерия, а не с бензин или с електричество от кабел, обясняват от Koledzhikov. Едно от основните предимства на акумулаторен верижен трион, е, че той е по-екологичен от бензиновия, тъй като не отделя вредни емисии. Освен това моделите функционират по-тихо и изискват по-малко поддръжка, тъй като не е необходимо да се сменя масло или да се занимавате с неудобството да зареждате гориво.

Кои са основните предимства на мини трионите на батерии?

Всички знаем, че е удобно да имаме верижен трион под ръка, когато се наложи да се подрязват храсти, да се режат дърва и т.н. Какви обаче са предимствата на моделите, които са малки и са на батерии? Нека да видим по-долу.

Огромно предимство на мини акумулаторните верижни триони е, че те често са изключително леки и няма проблем да се пренасят от място на място. Моторните триони и тези на електричество изискват повече сила и повече приготовления, ако ще бъдат разнасяни дълго време.

Недостатък на верижните триони с акумулаторно захранване е, че батериите имат ограничено време на работа, преди да се наложи да бъдат заредени отново. Необходимо е да планирате почивка, през която да заредите батериите. Ако се налага да използвате дълго време мини триона на батерии за голям проект, то тогава това представлява затруднение. Най-предвидливите използват резервна батерия, докато зареждат основната и така не прекъсват работния процес.

Когато избирате верижен трион, захранван с батерии, е важно да вземете предвид размера и мощността на батерията, както и капацитета на триона. Освен това може да искате да разгледате марката и гаранцията, предлагана от производителя. Някои машини са с по-дълга гаранция от други, макар традиционната да е 2 години.

снимка: Коледжиков

На последно място трябва да отбележим, че поддръжката на акумулаторните триони е доста евтина. Те не се нуждаят от масло и скъпи поправки на двигателите. Също така зареждането им с батерии излиза по-евтино, отколкото зареждането им с ток или бензин. Всичко това в дългосрочен план може да бъде от огромна полза, особено ако ви е необходим мултифункционален трион.

Какво е теглото на един мини акумулаторен верижен трион?

Теглото на верижния трион, захранван с батерии, може да варира в зависимост от модела и размера на батерията. Средно леките модели могат да тежат само 2-3 килограма, докато други могат да тежат до 6-8 килограма или повече.

Размерът и капацитетът на батерията са основните фактори, които определят теглото на верижния трион, захранван с батерия. По-големите батерии обикновено са по-тежки, докато по-малките - по-леки. Също така е важно да се отбележи, че тъй като мини акумулаторният трион няма тежък резервоар за гориво, въздушен филтър и другите компоненти, които са типични за бензиновите машини, то обикновено акумулаторният модел е значително по-лек.

Към теглото на акумулаторния трион е важно да смятате и теглото на акумулатора, както и теглото на зарядното устройство. Теглото на батерията и зарядното устройство може да добавят няколко килограма към общото тегло. Не забравяйте, че трионите се държат на ръка по време на употреба, което означава, че теглото им не трябва да е твърде голямо, в противен случай ще натоварите много физиката си.

Като цяло мини акумулаторният верижен трион може да бъде чудесен вариант за хора, които искат по-екологичен, тих и лесен за поддръжка трион. Той е подходящ и за тежки задачи, и за средно големи работни места, така че когато се наложи, може да го използвате. Благодарение на такъв мини акумулаторен трион куфарчето ви с инструменти ще е напълно подготвено за всякакви задачи.

 

* съдържание на Коледжиков