Селскостопанските машини са най-добрите помощници на всеки един земеделски стопанин, без значение дали се занимава със зърнопроизводство, градинарство, овощарство или животновъдство. Комбайните пък, независимо от модела, са едни от най-скъпите видове техника и съответно доста голяма инвестиция за всеки стопанин. Затова е важно те да бъдат поддържани в добро техническо състояние през целия сезон.

Единствено по този начин фермерът ще може да си гарантира дълги години безпроблемна работа на полето и ще избегне непредвидени ремонти, които може да му костват много.

Какво значи добро техническо състояние на комбайните?

Без значение дали е преди кампания, по време или след жътва, селскостопанската техника трябва да бъде инспектирана. Вече обяснихме защо това е много важно.

Един от методите за преглед на комбайна и неговото състояние, е провеждането на диагностика. Това обаче изисква завиден опит от страна на оператора на машината.

Тук особена трудност може да бъде например независимото определяне на степента на износване на работните елементи. Съответно неправилната диагностика е възможно да доведе до неочаквани повреди, както на комбайна, така и на нейното оборудване и функциониране.

Затова винаги се доверявайте на експерт в областта, като например Тайтън Машинъри България.

Нещо повече - използването на оторизиран сервиз и оригинални резервни части в земеделието, е от изключително значение за качеството и ефективността на агротехниката, както и за продължителността на нейната експлоатация, без значение за какъв вид комбайн говорим - конвенционален, роторен или хибриден модел.

комбайн

Бонус съвет от Тайтън Машинъри България

Минимизирайте риска от повреда на агротехниката или неуспех на полето, като я инспектирате за повреди веднага след приключването на кампанията.

Всъщност един от най-важните моменти при подготовката на жътвата е минимизирането на риска от повреди по машината. А това единствено може да се случи след професионална подготовка на комбайна за работа. По този начин вие ще получите:

- увеличена ефективност;

- използване на всички функции по машината, които ще гарантират безпроблемното прибиране на реколтата;

- максимална производителност;

- близо нулев риск от повреди по време на кампания.

Ако пък вие сте производител, който залага освен на основните зърнено-житни култури - пшеница, ечемик, но и на царевица, обезателно трябва да проверявате машината си предварително. Експертите са категорични, че реколтата от царевица натоварва комбайните много повече, отколкото другите култури. А това може да се отрази на тяхната продуктивност и функционалност.

Тайтън Машинъри България предлага цялостна диагностика на комбайните след жътва, за да бъдат фермерите сигурни в надеждността на своята техника тогава, когато им е най-нужна. Нашите експерти правят щателна проверка не просто на основните компоненти, но и на точките, които често остават неглижирани, като функционалности, кабина, ходова част, ротори и други.

Спестете време с професионална диагностика от Тайтън Машинъри

Системната проверка на вашата машина намалява риска от сложни и непредвидени ремонти на важни и скъпи компоненти. Затова винаги избирайте качествен и оторизиран сервиз, който да свърши тази работа за вас.

И също така не забравяйте, че обслужването на вашата агротехника не се ограничава просто до смяната или ремонта на дадена част. Нейната поддръжка и почистване на специфични компоненти също е от особено значение за цялостното й представяне на полето.

Бъдете винаги подготвени

Не се оставяйте на случайността, мислете една стъпка напред и бъдете винаги подготвени. Доверете се на експертите на Тайтън Машинъри, а те ще свършат всичко останало.

Свържете се с Тайтън Машинъри България още сега! Ако имате въпроси, изпратете онлайн запитване или позвънете на кратък номер *4040.

 

* съдържание на Тайтън Машинъри България